Report

První venkovní body! Prodloužení v Budějovicích rozsekl pro Tygry Filippi

České Budějovice/Liberec - Zatímco Tygři šli do 8. kola Tipsport extraligy s nepříznivou bilancí venkovních utkání, Motor hájil domácí neporazitelnost. Ve vedení se v průběhu zápasu vystřídala obě mužstva, po šedesáti minutách ale bylo skóre nerozhodné a na řadě tak bylo prodloužení. V něm stačilo k rozhodnutí pouhých 36 sekund a první dva venkovní body přisoudil Liberci Tomáš Filippi!

Úvodní třetina nabídla gólové šance na obou stranách ledu, skóre se ale poprvé měnilo až v její závěrečné minutě. Českobudějovický Lukáš Pech trefil nejprve pouze beton Dávida Hrenáka, druhým pokusem zpoza branky ale na libereckého maskovaného muže vyzrál - 0:1.

Zatímco domácím se povedl závěr první periody, Tygrům náramně vyšel vstup do té prostřední. Již ve 22. minutě se uvedl po brilantním Melanconově přechodu do pásma Jayce Hawryluk premiérovou brankou v našem dresu - 1:1. Hned za 51 sekund se ruce šelem mohly zvedat radostí znovu, to když překvapil Hrachovinu z hranice brankové čáry Jaroslav Vlach - 1:2.

Nedlouho před polovinou duelu navýšil liberecký náskok na dvě trefy Michal Birner, jenž potrestal chybu v obraně Motoru ranou na vyrážečku - 1:3. Ve 35. minutě ale dostali Jihočeši k dispozici početní výhodu pět na tři a nechytatelnou bombou do horní šibenice snížil Milan Gulaš - 2:3.

Do třetí dvacetiminutovky vbruslili hráči pod taktovkou kouče Ladislava Čiháka značně aktivně a Tygrům nedopřáli klid. Domácí na tygří klec doráželi tak dlouho, až v přesilovce vyrovnal Adam Kubík a poslal klání do prodloužení - 3:3. V něm stačilo k rozhodnutí pouhých 36 sekund, kdy o bonusovém bodu putujícím pod Ještěd rozhodl Tomáš Filippi - 3:4!

Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„Jsme rádi za body, protože to nebylo jednoduché utkání. Po bodově a gólově nevydařených zápasech potřebujeme každý bodík. Neměli jsme ideální vstup do utkání, chyběl nám pohyb a důraz. Ve druhé třetině jsme soupeři odskočili, ale sami jsme si to zkomplikovali, když jsme dostali góly v oslabení po faulech nefaulech. V prodloužení jsme byli šťastnější."
Ladislav Čihák
Banes Motor České Budějovice
„Nám se jednoznačně nepovedla druhá třetina. Jenom díky tomu, že jsme si pomohli přesilovkami a dobrým pohybem ve třetí třetině, jsme bodovali. Takhle bychom se ale chtěli prezentovat po celý zápas. Bod je pro nás zlatý. První třetinu jsme dohrávali hodně laxně, neměli jsme pohyb a důraz. Naše hra se mi vůbec nelíbila. Se druhou třetinou jsem byl extrémně nespokojený. Ale zase klobouk dolů, jak za to kluci vzali a pomohli si v přesilovkách. Vrátili jsme se do zápasu a škoda, že jsme se nemohli poprat o ten bod navíc. Prodloužení nechám bez komentáře."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner